sábado, 30 de mayo de 2009



Immigració


La immigració és l'entrada a un país o regió per part de persones que van néixer o són procedents d'un altre Estat o regió. Representa una de les dos opcions o alternatives del terme migració, que és aplicat a els moviments de persones d'un lloc a altres i aquests desplaçaments comporten un canvi de residència ja sigui temporal o definitiu. Les dues opcions dels moviments migratoris són: emigració, que és la sortida de persones d'un país, regió o lloc determinats per dirigir-se a altres diferents i immigració, que és l'entrada a un país, regió o lloc determinats procedents d'altres parts, de forma que una emigració comporta una posterior immigració al país o lloc d'arribada.
Així doncs, resulta vàlid estudiar la immigració des del punt de vista del país d'acollida o més bé d'entrada, puix que la situació és molt diferent i fins i tot a vegades oposada a la del país o lloc d'emigració. Un dels problemes que planteja la immigració és la quasi sempre inevitable diferenciació cultural, econòmica i social existent entre les poblacions immigrades i les del país de recepció, i fins i tot entre els mateixos immigrants quan procedeixen de països de diferents continents.

Com arriben els immigrants al nostre país

Encara que el tòpic assenyali les "pateres" com a mitjà d'arribada de la immigració il·legal, el cert és que la majoria dels immigrants que arriben a l'Estat de manera irregular ho fan en altres mitjans de transport:
Els llatinoamericans , tots arriben en avió.
Altres ho fan en ferri que els porten a ANDALUCIA
Els que venen de l’Europa de l’Est, solen venir en carretera en autocars.
D’altres arriben en pateres o cayucos (és una canoa de fons pla construïda pel buidatge d’un tronc d’arbre. El seu nom deriva de la paraula CAYO).


No hay comentarios:

Publicar un comentario