domingo, 31 de mayo de 2009

àrabs a catalunya

Belen, Mario, Kia 2n A


Àrabs a Catalunya

Desde fa temps a Espanya(Catalunya) van arrivar molts immigrants de diferents països, alguns d’ells àrabs. Venen en busca de una altra vida millor i un futur millor per als seus fills.

A Catalunya durant el període dels anys 1960-1975 els primers àrabs en establir-se ho van fer a Barcelona, eres homes solament que treballaven en la indústria, en la construcció d’obres públiques i en la mineria.
Al cap de quatre i cinc anys van començar a portar les seves famílies i a establir-se durant més temps.


Àrabs en pasteres.

La majoria d’àrabs i de qualsevol immigrants venen en pateres, però alguns també venen amb papers, i poden agafar diferents medis de transports, vaixell, cotxe i fer el transbordament en vaixell, avió... Un companya nostra va vindre en vaixell, va dir que el viatge era llarg, exactament de 7 o 8 hores. En pateres alguns dels immigrants no arriben a Espanya perquè moren, a falta de menjar, cansanci...


Molta quantitat d’immigrants cansats i amb fam arriben en busca de satisfacció a Catalunya.
Els immigrants es van adaptant a Catalunya, pero mantenen en familia les seves costums, festes, indumentària... Pero a Espanya hi ha racisme i el àrabs com el demés immigrants sufren aquest bulling que només causa baralles i odi. Tenim que tenir en compte que ells només venen en busca d'una altra vida, i un futur millor per als seus fills. Son com els demés, persones, alguns amb més defectes que d'altres pero en veritat tots soms iguals. La llibertat d'expressió ha d'estar per davant de tot. Així tots podrem conviure amb els immigrants y el immigrants amb nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario