martes, 10 de marzo de 2009

La immigració


Immigració:

El tema sobre el que tractem és la immigració. Un munt d' immigrants arriben d'altres països a Espanya. Molts d'aquestos son menors d'edat moltes vegades es moren de set o de gana i arriben en males condicions. Un total de 135 immigrants van arribar a les costes canàries dos pasteres a Tenerife i una altra a Lanzarote aquesta setmana. Molts de ells van arribar en males condicions i van morir.

Immigració per sexes:

Es interessant també el tipus d’immigració entre homes i dones. El 46% del homes que emigren a Catalunya ho fan directament des de els seus llocs d’origen. El 15,7% de les dones no poden pensar a emigrar si no és seguint al marit.

Problemes que es troben els immigrants:
Per ser legals es necessiten dos permisos: el permís de residència i el permís de treball sense l'un no es pot obtenir l'altre a l’inrevés. El permís de treball exigeix tenir una copia del contracte abans d'entrar al país i la concessió del permís ha d'estar justificada amb l'oferta i la demanda laboral termini ambigu que permet tot tipus d'arbitrarietats.
Aquesta discriminació va acompanyada d'una discriminació en el treball, en la vivenda, en l'escola, i en les prestacions sanitàries... i discriminació i prejudicis van agafats de la mà.

Els pares animen els fills a marxar del Marroc:

Els pares animen els fills a marxar del Marroc.
“Els nens arriben a Catalunya buscant una vida millor per a la seva família . l’aventura dels menors Marroquins que arriben sols a Europa animats per la família per aconseguir una feina, tenir papers i després dur cap aquí pares i germans s'està convertint en l'única via per millorar les condicions de vida de ciutadans de les zones rurals del Marroc, un país amb una llarga tradició migratòria."

En un país on les condicions socioeconòmiques no milloren, els adults creuen que el projecte migratori dels menors és l'única solució que els queda. Un exemple que demostra que l’enduriment del control policial no és la solució és que un dels nens entrevistats retornat al Marroc ha iniciat l’aventura cap a Europa quinze cops. I està disposat a tornar – hi de seguida que pugui.


Tancament
La conclusió de tot això es que els immigrants segueixen arribant sense papers i en moltes males condicions. Perquè en el seu país no tenen treball i tenen que venir aquí a Espanya a buscar treball i menjar per les seves famílies.

Vincles
http://www.haciadondeiremos.blogspot.com/

Caterina García Acevedo
Hamsa Talib
Nordin Errachidi
4t D

No hay comentarios:

Publicar un comentario